تغذیهرژیم غذاییروانشناسی تغذیه

با مهمترین دلایل شکست در رژیم آشنا شوید

شکست در رژیم یکی از مواردی است که اکثر افراد در پی آن به وزن ایده آل نمی‌رسند. اما باید در نظر داشته باشید که کنار گذاشتن رژیم برای یک یا دو روز به عنوان شکست رژیم محسوب نمی‌شود. این موضوع در صورتی است که فرد به طور کامل رژیم را کنار بگذارد و به پرخوری سابق باز گردد.
عوامل مختلفی می‌تواند باعث کنار گذاشتن رژیم شود. یکی از مهمترین دلایل اضافه وزن و چاقی، همین موضوع است. حتی این موضوع می‌تواند در طولانی مدت باعث دلسردی از انجام انواع رژیم شود و همینطور فرد را در روند رفت و برگشتی تغییرات وزن قرار دهد.
به همین دلیل در ادامه این مقاله ابتدا به بررسی دلایل شکست رژیم می‌پردازیم و سپس به راهکارهایی برای پیشگیری از این موضوع خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

دلایل شکست رژیم را بشناسید

خیلی از افراد مدام نگران کالری دریافتی هستند و میزان کالری مصرفی را با فعالیت بدنی انجام شده محاسبه می‌کنند. با این حال زمانی که وزن کشی انجام می‌دهند، تغییرات وزنی خاصی را مشاهده نمی‌کنند.
این موضوع ممکن است باعث دلسردی آنها از رژیم شود تا به طور کامل رژیم را کنار بگذارند. طبق بررسی آماری که وجود دارد:
در هفته اول: از هر 5 نفر، 2 نفر رژیم را کنار می‌گذارند؛
پایان ماه اول: فقط 1 نفر از 5 نفر تا پایان ماه رژیم را ادامه دادند.

از طرفی دیگر حدود 90 درصد افرادی که به کاهش وزن می‌رسند، بعد از 3 الی 5 سال، دچار بازگشت وزن کاهش یافته می‌شوند. تمام این موارد باعث می‌شود تا بررسی کنیم دلایل شکست در رژیم چیست تا بتوانیم با برطرف کردن آنها در وزن متعادل بمانیم.

مطلب پیشنهادی : تاثیر استرس بر چاقی + 7 راه کنترل چاقی ناشی از استرس

اولین دلیل: دلتنگی و هوس غذاهای مورد علاقه

معمولا سیب زمینی سرخ کرده، بستنی، انواع شکلات، پیتزا، همبرگر، بادمجان سرخ شده، انواع سوخاری، انواع فست فود و ساندویچ یا غذاهای سرخ کردنی، غذاهای پرطرفداری هستند.
اینکه فرد برای مدتی در مصرف مواد غذایی مورد علاقه خود محدود باشد، باعث دشوار شدن روند رژیم برای او می‌شود. اگر فرد نتواند غذاهای مورد علاقه خود را در برنامه غذایی داشته باشد، باعث می‌شود رژیم را کنار بگذارد. سپس رو به میل کردن مواد غذایی منع شده با حجم غیرقابل کنترل می‌آورد.

شکست رژیم غذایی

اما نکته اینجاست که همواره باید در نظر داشته باشید رژیم غذایی نباید طوری تنظیم شود که احساس نارضایتی را در فرد ایجاد کند. برنامه غذایی که به طور کامل خیلی از غذاها در آن حذف شده باشد، به زودی فرد را دلسرد خواهد کرد. به همین دلیل گفته می‌شود تغذیه سالم پیش برده شود، اما غذای مورد علاقه در مواردی جایگزین میزان کالری و مقدار گفته شده در رژیم شود.
از طرف دیگر با تهیه غذاهای فست فود در منزل می‌توانید کالری آن را به حداقل برسانید و تغذیه سالم‌تری داشته باشید.

دومین دلیل: عجله در لاغر شدن

وقتی در مسیر کاهش وزن قرار می‌‎گیرید همواره باید در نظر داشته باشید که نمی‌توان با یک یا دو روز اجرای برنامه غذایی، وزنی که در سال‌های گذشته تجمع یافته است را کاهش دهید. بهتر است در روند کاهش وزن صبوری کنید. یکی از مهمترین دلایل شکست در رژیم این است که فرد بازه زمانی خیلی کمی را بدون در نظر گرفتن سلامت بدن و میزان نرمال کاهش وزن مشخص می‌کند.
کاملا طبیعی است که سوخت و ساز بدن نتواند بیش از حد نرمال، طبق شرایط موجود، کاهش وزن ایجاد کند. در پی تعیین زمان کوتاه برای کاهش وزن، در صورتی که فرد به آن هدف دست نیابد، به طور کامل از رژیم دلسرد خواهد شد.

وقتی در لاغر شدن عجله کنید ممکن است بارها و بارها با شکست مواجه شوید. نباید به تبلیغاتی که برای کاهش وزن سریع می‌شود، توجه داشته باشید. چنین مواردی فقط توقع بیشتر و تحمل فشار بیشتر را به همراه خواهد داشت.
سختگیرانه شدن روند رژیم می‌تواند علاوه بر اینکه فرد را از رژیم دلسرد می‌کند، سبب تضعیف سیستم ایمنی و ضعف عمومی بدنی شود. حتی خیلی از افراد با پیش بردن روش‌های سریع دچار سرگیجه، سردرد، عصبانیت و افت قند می‌شوند. سعی کنید روندی را برای کاهش وزن انتخاب کنید که به مرور زمان با تضمین سلامتی، باعث کاهش وزن شد.

مطلب پیشنهادی : تاثیر کاهش وزن بر کم خونی جدی است؟ 5 راه پیشگیری

سومین دلیل: بی برنامگی

وقتی برنامه اصولی برای رسیدن به وزن ایده آل وجود نداشته باشد، طبیعی است که در روند رژیم اختلال ایجاد شود. باید برنامه غذایی طوری باشد که کالری مورد نیاز روزانه، در کنار آن نیازهای بدن به ویتامین و مواد معدنی تامین شود. در پی چنین روشی کاهش وزن اصولی کسب خواهد شد. تنظیم برنامه غذایی مناسب زیر نظر متخصصین امکان پذیر است تا با در نظر داشتن همه جوانب، فرد را به وزن مناسب برسانند.

چهارمین دلیل: نادیده گرفتن زمانبندی وعده‌های غذایی

شکست رژیم غذایی

بهتر است به پیام گرسنگی توجه کرد و با روش مناسب آن را مدیریت کرد. مصرف وعده‌های اصلی غذایی و میان وعده نکته بسیار مهمی در احساس سیری بیشتر است. حتی سعی کنید زمان میل کردن غذا را هم بیشتر کنید. غذا را بیشتر بجوید و به آهستگی غذا میل کنید.
تمام تمرکز خود را حین میل کردن وعده‌های مختلف، روی تغذیه خود بگذارید. از این طریق بیشتر دریافت مواد غذایی را حس می‌کنید.

پنجمین دلیل: گرسنگی افراطی

زمانی که کالری دریافتی کمتر از کالری مصرفی باشد، می‌توانید به کاهش وزن برسید. یعنی در دوران کاهش وزن نباید غذاهای پرکالری انتخاب کنید. مواد غذایی که کالری کمی دارند اما حجم بیشتری از معده را پر می‌کنند، گزینه‌های بهتری هستند تا گرسنگی افراطی را متحمل نشوید. همچنین دریافت غذاهای دیر هضم مانند منابع پروتئینی هم می‌تواند راهکار خوبی باشد. همواره در نظر داشته باشید که گرسنی افراطی می‌تواند باعث شکست در رژیم شود.

ششمین دلیل: ناامیدی از انواع رژیم

گاهی ممکن است فرد با پیش بردن روش‌های مختلف مانند ورزش، رژیم سختگیرانه، دمنوش، مصرف دارو، پیاده روی شدید و خیلی از روش‌های دیگر، تغییر وزنی را روی ترازو مشاهده نکند. این موضوع به این دلیل است که بدن به روند کاهش وزن مقاوم شده و نیاز به بررسی دقیق عوامل مختلف توسط متخصص وجود دارد. از این طریق روشی اصولی و مناسب برای فرد تجویز خواهد شد.

چگونه از شکست در رژیم پیشگیری کنیم؟

  • علت شکست در رژیم را پیدا کنید
  • از راهکارهای خودسرانه اجتناب کنید
  • رژیم خود را با کمک متخصصین پیش ببرید
  • فعالیت بدنی مناسبی در کنار رژیم داشته باشید
  • از انجام راهکارهای غیراصولی و غیر علمی بپرهیزید
  • در صورت لزوم از متخصصین روانشناس هم مشورت دریافت کنید

این مطلب توسط تیم تحریریه، از منابع مختلف گردآوری شده و صرفا جهت آشنایی شما با موضوع مورد بحث تنظیم شده است. هیچگونه تاکید یا رد در مورد این مطلب را تضمین نمی‌کنیم.

تیم تحریریه

مطالب تهیه شده توسط تیم تحریریه صرفا در جهت افزایش آگهی شما و دادن پاسخ های ساده ای که به دنبالشان هستید از بهترین سایتهای دنیا جمع آوری شده است و جنبه تخصصی و علمی ندارد، این مطالب به هیچ عنوان توسط دکتر یحیی پاسدار نوشته نشده است و توسط نویسنده های سایت نوشته شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×
مژگان عطایی Whatsapp chat