رژیم غذاییرژیم کاهش وزن

رژیم دوپامین برای لاغری (مواد غذایی مجاز و ممنوع)

رژیم دوپامین علاوه بر اینکه می‌تواند برای لاغری و کاهش وزن موثر باشد، می‌تواند بر بهبود روحیه نیز تاثیر گذار باشد.
بسیاری از افراد در طول رژیم کاهش وزن، دچار افسردگی می‌شوند.
این موضوع ممکن است بر اثر حذف برخی از مواد غذایی و یا محدودیت‌های ایجاد شده بر اثر رژیم سخت به وجود آمده باشد. اما در طول روند غذایی دوپامین، این موضوع ایجاد نخواهد شد. با ما همراه باشید تا به طور کامل شرح دهیم که این رژیم چگونه می‌تواند بر این موضوع تاثیر گذار باشد.

رژیم دوپامین چیست؟

دوپامین به عنوان هورمون شادی در بدن شناخته می‌شود.
بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات بدن بر اثر ترشح کم این هورمون ایجاد می‌شوند. در واقع با بالا بردن میزان ترشح هورمون دوپامین می‌توان به رفع بسیاری از مشکلات ایجاد شده در بدن پرداخت.

امروزه بسیاری از بیماری‌ها با سرمنشاء افسردگی ایجاد می‌شوند. ترشح دوپامین به رفع بیماری‌های ناشی از آن منجر خواهد شد. ناراحتی‌های روحی و افسردگی برای بدن کاهش مقاومت و سیستم دفاعی بدن را به همراه دارند. در نتیجه‌ی این موضوع زمینه بروز بیماری‌ها فراهم می‌شود.

رژیم دوپامین

ترشح هورمون شادی که به منظور کاهش وزن در این رژیم هدف اصلی است، به کمک مصرف برخی از مواد غذایی بیشتر خواهد شد. این مواد غذایی را در ادامه نام خواهیم برد و اینکه چگونه سبب ترشح هورمون شادی برای کاهش وزن خواهند شد را برایتان ارائه خواهیم کرد.

رژیم دوپامین چگونه سبب کاهش وزن می‌شود؟

دوپامین پیام‌ها را بین سلول‌های مغز جابجا خواهد کرد. یک پیغام رسان عصبی است.
در مواردی که ترشح این هورمون کاهش یابد، بسیاری از پیغام‌ها مانند احساس سیری و گرسنگی با اختلال به مغز خواهند رسید.
در واقع ترشح دوپامین تاثیر مستقیمی بر روی بسیاری از موارد خلق و خویی فرد خواهد داشت.

تحقیقات بسیاری نشان دهنده این موضوع بوده است که پرخوری در مقابل مواد غذایی از جمله شیرینی‌جات و غذاهای چرب، سبب این موضوع شده است که مسیر جابجایی دوپامین در مغز دچار اختلال شود. همین موضوع سبب خواهد شد، پرخوری و سریع غذا خوردن برای بدن ایجاد شود.

رژیم دوپامین تا جای ممکن مواد غذایی که سبب اختلال در این زمینه می‌شوند را از بین برده است. همچنین جایگزین آنها مواد غذایی را قرار داده که می‌تواند این نقص را جبران کرده و بهبود بخشد. پس باید بریم سراغ مواد غذایی و خوراکی‌هایی که برای این منظور در نظر گرفته شده‌اند.

جشواره یلدایی دکتر یحیی پاسدار

با معرفی این رژیم تنها سعی بر آشنایی شما با روندی از این سبک رژیم خواهیم داشت. هیچ تاکیدی بر پیروی از آن نداریم. زیرا بدن هر فرد با دیگری متفاوت است و نیازهای مخصوص به خود را دارد. بهتر است با بررسی توسط متخصصین رژیم مناسب را تنظیم و پیروی کرد.

افزایش سطح دوپامین با مواد غذایی

مواد غذایی تاثیر به سزایی در ترشح هورمون دوپامین برای فرد به همراه خواهند داشت.
برای مثال افزایش مصرف پروتئین می‌تواند در این موضوع نقش به سزایی را ایفا کند. وعده غذایی سرشار از پروتئین می‌تواند علاوه بر از بین بردن احساس گرسنگی در طول روز، سبب کاهش پرخوری در طول روز به دلیل افزایش ترشح سطح دوپامین شود.

به همین دلیل بهتر است گروهی از مواد غذایی که به ترشح دوپامین کمک می‌کنند را شناخت. اما از طرف دیگر باید مواد غذایی که سطح دوپامین را کاهش می‌دهند در نظر داشت. در ادامه هر گروه را به صورت مجزا بررسی خواهیم کرد.

دوپامین در چه مواد غذایی وجود دارد؟

مواد غذایی که برای افزایش ترشح هورمون دوپامین موثر خواهند بود شامل موارد زیر می‌شود که لازم است روزانه به اعتدال آنها را در رژیم غذایی داشت:

  • مصرف آمینو اسید موجود در مواد غذایی پروتئینی
  • ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون
  • انواع میوه و سبزیجات به ویژه سبزیجات پهن برگ مانند اسفناج
  • آجیل و مغزها
  • شکلات تلخ
  • تخم مرغ
  • جوانه‌ها
  • لبنیاتی همچون شیر، ماست و پنیر

مصرف این مواد غذایی را به اعتدال هر چه بیشتر در طول روز استفاده کنید. این گروه از مواد غذایی سالم، برای افزایش سطح دوپامین در بدن تاثیر به سزایی دارند.

رژیم دوپامین

مواد غذایی کاهش دهنده دوپامین

برخی از مواد غذایی سبب جلوگیری از به اعتدال رساندن ترشح دوپامین خواهند شد. باید از مصرف آنها پرهیز کرد و جای آنها را به مواد غذایی سالم نام برده شده داد. این مواد غذایی را تا جای ممکن کاهش دهید و یا حذف کنید:

  • شیرینی‌جات و انواع آبنبات و کیک
  • غذاهای چرب و فست فود
  • الکل
  • نوشیدنی‌های کافئینی
  • کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای (بهتر است این ماده غذایی به طور کامل حذف نشود و بیشتر اعتدال در مصرف آن رعایت شود)

چگونه دوپامین را افزایش دهیم؟

وقتی تصمیم به شروع رژیم دوپامین داشتید، باید برای آن صبحانه‌ای مفصل و سرشار از پروتئین را نوش جان کنید. با کاهش یا مدیریت استرس روزانه و بهبود کیفیت خواب می‌توانید به ترشح بیشتر دوپامین در بدن کمک کنید.
اما بهتر است از راهکارهای خودسرانه تا جای ممکن بپرهیزید و رو به دریافت سبکی اصولی برای بهبود مشکلات بدنی از طریق مواد غذایی تنظیم شده توسط پزشک، آورید.

فعالیت بدنی مناسب در کنار نکات تغذیه‌ای این رژیم می‌تواند سبب کاهش احتمال ابتلا و حتی رفع بیماری‌هایی مانند روان‌پریشی، توهم، پارانوئید و بسیاری از اختلالات روحی و شخصیتی شود.
اما نمی‌تواند تنها راهکار درمانی باشد و بهتر است تشخیص روند تغذیه‌ای برای بیماران را پزشک معالج و متخصص تغذیه با بررسی اطلاعات و حالات فرد تنظیم کند.

با وجود اینکه انعطاف‌پذیری این رژیم مطلوب است، اما دلیلی منطقی برای پیروی از آن محسوب نمی‌شود و نیاز به بررسی‌های بیشتری وجود دارد تا سلامتی فردی به خطر نیفتد.

نکات مهم در رژیم دوپامین

برای شروع این رژیم عجله نکنید.
رژیم‌های معروف و همگانی راهکار درست برای لاغری و کاهش وزن نیستند. این روند غذایی با اینکه مواد غذایی سالم را به بدن می‌رساند اما شرایط فرد و مقدار مورد نیاز آن را در نظر ندارد.
اما با این حال در طول این روند تغذیه‌ای باید نکاتی که در ادامه مطرح می‌کنیم، رعایت شوند.

1. نظم در وعده‌های غذایی

یکی از مهمترین نکاتی که در این روند تغذیه‌ای باید رعایت کرد، نظم در مصرف وعده‌های غذایی است.
مصرف به موقع وعده‌های غذایی به متعادل سازی سطح هورمون‌ها کمک می‌کند.
این موضوع به تنظیم اشتها منجر می‌شود که از پرخوری جلوگیری خواهد شد. در این روند فرد باید 5 وعده که شامل 3 وعده اصلی و 2 میان وعده می‌شود را مصرف کند.

2. پروتئین در صبحانه

لاغری

یکی دیگر از نکات مهمی که در این رژیم تاکید شده است، مصرف پروتئین در وعده صبحانه است. پروتئین در صبحانه باعث می‌شود در طول روز فرد انرژی بیشتری داشته باشد. از طرف دیگر به جلوگیری از ریزه خواری در روز نیز کمک می‌کند. بهترین گزینه‌های پروتئینی برای صبحانه، موارد زیر هستند:
تخم مرغ
آجیل و مغزها
ماهی دودی
ماست
دانه‌ها

3. محدود کردن مصرف کربوهیدرات نشاسته‌ای

در رژیم دوپامین ترجیح داده شده است که کربوهیدرات نشاسته‌ای به مقدار محدودی مصرف شوند.
اما معمولا رژیم‌های غذایی که اصولی تنظیم می‌شوند، شامل مقدار متعادلی از کربوهیدرات هستند. زیرا انرژی بدن و برخی از مواد مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.
اما باید منابع کربوهیدراتی درست انتخاب شوند تا به کاهش وزن کمک کنند. گزینه‌هایی مانند غلات کامل، نان جو، نان‌های سبوس‌دار دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند که علاوه بر کنترل اشتها، بر تثبیت قند خون نیز موثرند.

4. استفاده از چربی‌های سالم در رژیم دوپامین

نکته خوبی که در رژیم دوپامین روی آن تاکید شده است، مصرف چربی‌های غیر اشباع است. گزینه‌هایی مانند روغن زیتون، روغن هسته انگور، روغن گردو، روغن بذر کتان و انواع ماهی‌های چرب، در این رژیم مجاز هستند.
اما از آنجایی که مقدار مورد نیاز بدن هر فرد در آن مشخص نشده، بهتر است در مصرف آنها زیاده روی نکرد.

5. استفاده از منابع پروتئینی کم چرب

نکته دیگری که باید در این رژیم رعایت شود، استفاده از پروتئین است. اما استفاده از منابع پروتئینی کم چرب در این رژیم مد نظر است.

در همه وعده‌های غذای باید پروتئین وجود داشته باشد. گزینه‌هایی که کم چرب هستند را باید برای این وعده‌ها انتخاب کرد. مواردی همچون گزینه‌های زیر بهترین گزینه‌ها هستند:
گوشت قرمز بدون چربی
عدس
مرغ
ماهی
اسفناج
سویا
قارچ

6. فعالیت بدنی در کنار رژیم دوپامین

در کنار این رژیم می‌توان فعالیت بدنی و ورزش متعادل را نیز جای داد. در واقع فعالیت بدنی می‌تواند به سرعت کاهش وزن کمک شایانی برساند.
برای متعادل سازی روحیه با این روند غذایی، معمولا یوگا بیشتر توصیه می‌شود.

7. حفظ کیفیت مواد غذایی

در صورتی که نیاز به حفظ سلامت بدن در کنار کاهش وزن وجود داشته باشد، باید به ارزش غذایی مواد غذایی مصرفی توجه کرد. در این روند غذایی مواد غذایی سالمی توصیه شده است اما نحوه پخت آنها می‌تواند تاثیر به سزایی در حفظ کیفیت آنها داشته باشد.
باید در این روند برای حفظ کیفیت مواد غذایی، آنها را با روش سالم مانند آبپز یا بخار پز طبخ کرد.
همچنین از سرخ کردن آنها بهتر است اجتناب کرد. مصرف نمک و قند برای تهیه مواد غذایی باید کنار گذاشته شوند.

نکات پایانی

در این متن به هر چه بیشتر ترشح دوپامین برای کاهش وزن و تناسب اندام پرداختیم. اما بهتر است اقدامات خودسرانه برای رفع چاقی خود انجام ندهید. رژیمی تخصصی را که بر اساس شرایط فیزیکی فرد تنظیم شده است را پیش گرفته تا مشکلات جدی برای سلامت بدن ایجاد نشود.

این مطلب توسط تیم تحریریه، از منابع مختلف گردآوری شده و صرفا جهت آشنایی شما با موضوع مورد بحث تنظیم شده است. هیچگونه تاکید یا رد در مورد این مطلب را تضمین نمی‌کنیم.

تیم تحریریه

مطالب تهیه شده توسط تیم تحریریه صرفا در جهت افزایش آگهی شما و دادن پاسخ های ساده ای که به دنبالشان هستید از بهترین سایتهای دنیا جمع آوری شده است و جنبه تخصصی و علمی ندارد، این مطالب به هیچ عنوان توسط دکتر یحیی پاسدار نوشته نشده است و توسط نویسنده های سایت نوشته شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×
مژگان عطایی Whatsapp chat