از شایع‌ترین مشکلاتی که برای خیلی از افراد در طول رژیم‌های کاهش وزن بروز داده می‌شود، سردرد است. تقریبا 70 درصد افرادی که در حال پیش بردن رژیم غذایی هستند سردرد را تا حدودی تجربه می‌کنند. این موضوع می‌تواند عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار دهد. در حدی که انجام امور ساده روزانه را هم به تعویق اندازد.
اما سوال اینجاست که
1. علت اصلی سردرد در رژیم غذایی چیست؟
2.برای رفع آن از چه راهکارهایی می‌توان استفاده کرد؟
دلایل مختلفی ممکن است باعث بروز سردرد در طول رژیم شوند. به نسبت علت بروز آن روش کنترل و درمان هم ممکن است متفاوت باشد. در ادامه این مقاله به بررسی مهمترین و شایع‌ترین دلایل خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

علت سردرد در رژیم غذایی چیست؟

در هر فرد ممکن است عامل متفاوتی باعث بروز سردرد در طول رژیم شود. باید روی مواردی که در طول رژیم تغییر می‌کنند یا ایجاد می‌شوند، توجه داشته باشید تا متوجه شوید کدام یک از آنها می‌تواند باعث بروز این سردرد شده باشد.

1. کم آبی بدن

یکی از مهمترین و رایج‌ترین دلایلی که باعث سردرد می‌شود، کم آبی بدن است. وقتی فرد در دوره رژیم کاهش وزن وارد می‌شود، به طور ناخواسته کمتر از سابق آب می‌نوشد. کم آبی بدن باعث گردش خون ضعیف‌تر و در نتیجه بروز سردرد خواهد شد.
به همین دلیل اغلب توصیه می‌شود افرادی که در روند کاهش وزن با برنامه غذایی قرار می‌گیرند، باید بیش از 8 الی 12 لیوان در روز آب بنوشند.

2. افت مواد مغذی و ویتامینی

علت سردرد در رژیم غذایی

علت سردرد در رژیم غذایی می‌تواند افت مواد معدنی و ویتامینی باشد. در این دوره نسبت به قبل، غذای کمتری به بدن رسانده می‌شود. به همین دلیل باید مواد غذایی باکیفیت‌تری انتخاب شوند تا از بروز افت مواد مغذی و ویتامینی جلوگیری شود. خیلی از ترکیبات معدنی و ویتامینی برای نیازهای ضروری بدن هستند و نباید کمتر از مقداری که متخصص تغذیه تنظیم می‌کند، میل کرد. حتی در برخی از موارد برای تامین این کمبودها مکمل‌های غذایی تجویز می‌شود که بهتر هست تا جای ممکن از آنها استفاده کرد تا روند دوره به آسانی پیش رود.

3. تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی هم می‌توانند علت سردرد در رژیم غذایی باشند. وقتی در طول رژیم غذایی هستید، سطح هورمون‌هایی مانند انسولین و کورتیزول تغییر خواهد کرد. این تغییرات در ابتدا سردرد را می‌تواند به همراه داشته باشد که به مرور بدن عادت خواهد کرد و سردردها کاهش می‌یابند.

4. افت قند خون

مغز برای عملکرد بهتر به انرژی ناشی از قند خون موجود در غذاها نیاز دارد. در مواردی که سطح گلوکز پایین باشد، مغز واکنشی مانند موارد زیر را بروز می‌دهد:
ضعف
سردرد
حالت تهوع
سرگیجه
دوبینی
برای اینکه از چنین وضعیتی جلوگیری شود باید از متخصص تغذیه خود مشورت دریافت کنید تا راهکارهای مناسبی را پیش رو قرار دهد.

مطلب پیشنهادی : بهترین جایگزین قند و شکر برای کنترل دیابت و چاقی

5. رژیم غذایی غلط

مهمترین دلیلی که می‌تواند در طول دوره کاهش وزن باعث سردرد شود، رژیم غذایی غلط است. مواردی که مربوط به رژیم است می‌تواند یکی از عادات غذایی زیر باشد:

حذف وعده‌های غذایی
حذف کردن هر کدام از وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها می‌تواند زمینه بروز سردرد را فراهم کند. بدن برای عملکرد ضروری نیاز به ویتامین‌ها و مواد معدنی دارد که حذف هر کدام از وعده‌ها می‌تواند تاخیر در روند رژیم، دلسردی، سردرد و سرگیجه را ایجاد کند.

فواصل زیاد بین وعده‌ها
در طول رژیم کاهش وزن، حجم غذا کمتر می‌شود. در چنین شرایطی اگر فاطه بین وعده‌های اصلی و حتی میان وعده‌ها بیشتر شود، فرد احساس گرسنگی، ضعف، سردرد و سرگیجه بیشتری را تجربه خواهد کرد.

ترک کافئین
افرادی که قهوه و نوشابه بیشتری میل می‌کنند، ممکن است با قطع یکباره آن سردرد را تجربه کنند. با این اوصاف توصیه می‌کنیم مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار را به مرور کاهش دهید و یکباره قطع نکنید.

دلایل مختلف دیگری مانند استرس، کم خوابی، اکسیژن ناکافی، آلودگی هوا و… هم می‌توانند باعث سردرد شوند اما در این مقاله تمرکز اصلی روی علت سردرد در رژیم غذایی است.

درمان سردرد در طول رژیم کاهش وزن

علت سردرد در رژیم غذایی برای انتخاب روش درمان مناسب می‌تواند تاثیرگذار باشد. برای تسکین چنین شرایطی می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید اما بهتر است از متخصص یا پشتیبان رژیم خود، راهکار درست و مناسب برای خود را جویا شوید.

1. هیدراته نگه داشتن بدن
مطمئن شوید که به میزان کافی آب می‌نوشید. روزانه بیش از 8 الی 12 لیوان آب بنوشید.

2. مصرف مکمل غذایی
برای مصرف مکمل غذایی مناسب از پزشک خود مشورت دریافت کنید تا بدن با افت مواد مغذی و معدنی مواجه نشود.

3. تغذیه اصولی
برای انتخاب مواد غذایی دقت کنید تا مطمئن شوید نیازهای بدن تامین می‌شوند. حتی بهتر است سعی کنید به تدریج برنامه غذایی خود را تغییر دهید.

4. مدیریت استرس
راهکارهای مدیریت استرس مانند یوگا، مدیتیشن، پیاده روی و گوش دادن به موسیقی و… را انجام دهید تا از بروز سردردهای عصبی در طول رژیم جلوگیری شود.

5. مشورت با پزشک
در صورتی که سردرد شدید را تجربه می‌کنید، باید از پزشک مشورت دریافت کنید. از این طریق علت اصلی پیدا شده و راهکار درمانی موثری تجویز خواهد شد.

مطلب پیشنهادی : تاثیر استرس بر چاقی + 7 راه کنترل چاقی ناشی از استرس

6. توجه به تعادل الکترولیتی
مواد ویتامینی و املاح معدنی به نسبت کالری دریافتی باید متعادل باشند. رژیم غیراصولی تعادل الکترولیتی بدن شما را به هم می‌زند. در صورتی که سطح کافی از پتاسیم و سدیم در بدن وجود داشته باشد، سردرد کمتری بروز داده خواهد شد. حتما منابع سدیم و پتاسیم متعادل را در برنامه غذایی خود داشته باشید.

7. وعده‌های بیشتر با حجم کمتر
وعده‌های اصلی غذایی خود را با حجم زیاد میل نکنید. آن را تقسیم کنید و حجم کمتر را به دفعات بیشتر میل کنید. از این طریق افت قند خون، افت ویتامین و مواد معدنی کمتر ایجاد خواهد شد. ترکیباتی مانند اسفناج، مغزها، انواع سبزیجات و… را بین وعده‌ها میل کنید تا دچار سردرد نشوید.

جمع‌بندی

پیش بردن برنامه غذایی اصولی از بروز سردرد و سایر عوارض جلوگیری می‌کند. اما باید در نظر داشته باشید که در روزهای ابتدایی کمی ممکن است سردرد بروز داده شود که با راهکارهای متخصص خود و موارد بیان شده در این مقاله می‌توانید آنها را برطرف کنید.

این مطلب توسط تیم تحریریه، از منابع مختلف گردآوری شده و صرفا جهت آشنایی شما با موضوع مورد بحث تنظیم شده است. هیچگونه تاکید یا رد در مورد این مطلب را تضمین نمی‌کنیم.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید