رژیم غذاییرژیم کاهش وزنرژیم گیاه خواری

رژیم اورنیش چیست؟ کاهش وزن در کنار حفظ سلامتی

رژیم اورنیش به عنوان یک رژیم غذایی تقریبا گیاهی، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را در افراد می‌کاهد و حتی در درمان آنها نیز بسیار موثر است. این رژیم توسط دکتر دین اورنیش که رئیس موسسه تحقیقات پزشکی کالیفرنیا در دهه 90 بود به این منظور تنظیم شد.

دکتر اورنیش معتقد بود برنامه غذایی گیاهی در کنار برنامه ورزشی، کاهش وزن و سلامت قلب را در پی دارد. به دلیل نتیجه‌بخش بودن این روند، لاغری با اورنیش تا جایی معروف شد که حتی افراد سرشناس جهانی نیز از آن برای کاهش وزن پیروی کردند. نکات مهمی در رابطه با این رژیم سالم وجود دارد که سبک زندگی سلامتی را در اختیار قرار می‌دهد، با ادامه متن همراه باشید تا به بررسی این نکات مهم بپردازیم.

آشنایی با رژیم اورنیش

روند غذایی رژیم اورنیش بر اساس تنظیم سبک زندگی اصولی تنظیم شده است. در واقع ایجاد شده است تا سبکی سالم از تغذیه را در اختیار قرار دهد. با این اوصاف می‌توان دریافت که در رژیم اورنیش مصرف مواد غذایی گیاهی بیشتر است و همینطور چربی کمی در این روند تغذیه‌ای جای دارد.

جالب است بدانید تاثیرات سلامت بخش رژیم اورنیش به صورت علمی به اثبات رسیده است. از جمله تاثیرات مفید آن می‌توان به افزایش طول عمر، بهبود کیفیت عمر و کاهش وزن مطلوب اشاره کرد. اما آیا این فواید باعث می‌شوند بدون مشورت با پزشک از آن پیروی کرد و عوارض آنرا نادیده گرفت؟

روند رژیم اورنیش چگونه است؟

رژیم اورنیش روندی ساده دارد و محدودیت چندانی در مورد مصرف مواد غذایی مجاز را ایجاد نمی‌کند. حتی در این رژیم به کالری شماری نیز پرداخته نمی‌شود اما ممنوعیت مصرفی برای منابع غذایی حیوانی از جمله مرغ، گوشت و ماهی وجود دارد.

رژیم دین اورنیش

در طول رژیم غذایی اگر تنها هدف کاهش وزن باشد، به راحتی می‌توانید به آن دست یابید اما اگر در کنار آن نیاز به بهبود سلامت قلب نیز وجود داشته باشد، باید این رژیم را کاملا سختگیرانه پیش برد.

پس در واقع با پیش رفتن در رژیم اورنیش می‌توان به سه تاثیر مطلوب زیر دست یافت:

  1. کاهش وزن تا 3 کیلوگرم در یک ماه
  2. درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی از قبیل بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و سرطان‌های مربوط به دستگاه گوارشی
  3. انعطاف پذیری برای انتخاب منابع غذایی بدون محدودیت به جز منابع غذایی حیوانی

عملکرد رژیم اورنیش برای لاغری

تنظیم کننده این روند تغذیه‌ای، دکتر دین اورنیش، سه نکته مهم برای روند این رژیم بیان کرده است. در روند تغذیه‌ای اورنیش باید به موارد زیر به منظور کاهش وزن و دستیابی به سلامتی توجه ویژه‌ای داشت:

  • تغذیه سالم
  • ورزش و فعالیت بدنی
  • مدیریت استرس و هیجانات

جالب است بدانید در این روند تغذیه‌ای مواد غذایی مصرفی از سالم‌ترین به ناسالم‌ترین، در 5 دسته بندی تقسیم شده‌اند.

اما در مورد انتخاب آنها توصیه‌ای بر یک ماه غذای خاص در نظر گرفته نشده است. همانطور که در انتخاب فعالیت بدنی بین ایروبیک، شنا، فیتنس و… به مورد خاصی اشاره نشده است و می‌توانید آنرا طبق خواسته و علاقمندی خود انتخاب کنید. اما این 5 دسته بندی شامل چه مواردی می‌شود؟

مواد غذایی مختلف در تقسیم‌بندی رژیم اورنیش

در روند تغذیه‌ای که برای رژیم اورنیش در نظر گرفته شده است، تاکید بر مصرف بیشتر فیبر و کربوهیدرات‌های پیچیده است. در طول آن فقط ده درصد از کالری دریافتی روزانه می‌تواند از چربی‌های سالم گیاهی باشد.

هرم غذایی که برای رژیم اورنیش در نظر گرفت شده است، طیفی از سالم‌ترین به ناسالم‌ترین دارد که هر یک را به صورت مجزا توضیح خواهیم داد.

1. گروه اول؛ سالم‌ترین مواد غذایی

در این گروه که سالم‌ترین مواد غذایی جای دارند، غلات هستند. در طول روز فرد می‌تواند 6 واحد از غلات یا حتی بیشتر از آن را، طبق نیاز بدن خود به کالری دریافتی، مصرف کند. معمولا توصیه می‌شود نوع غلات کامل انتخاب شوند.

2. گروه دوم؛ مواد غذایی سالم

این گروه مواد غذایی در رژیم اورنیش شامل میوه‌ها و سبزیجات می‌شود که به تامین فیبر مورد نیاز روزانه کمک شایانی می‌رساند. از طرفی سلامت بدن و تامین ویتامین‌ها را نیز به همراه دارند. سبزیجات 3 واحد یا بیشتر و میوه‌ها 2 الی 4 واحد در طول روز در روند رژیم اورنیش باید مصرف شوند.

3. گروه سوم؛ منابع لازم

این گروه شامل منابع پروتئینی می‌شوند که نباید از منابع حیوانی انتخاب شوند. حبوبات منابع پروتئین گیاهی هستند که می‌توان از آنها 2 الی 4 واحد در روز استفاده کرد. علاوه بر آن نیز می‌توان از پروتئین حاوی چربی محصولات لبنی سویا مانند شیر سویا و توفو استفاده کرد.

4. گروه چهارم؛ منابع محدود

محصولات لبنیاتی را تشکیل می‌دهند که می‌توان از آنها تا حداکثر دو واحد (هر واحد معادل 1 پیمانه شیر یا ماست است) استفاده کرد. البته نوع بدون چربی آنها در رژیم باید مصرف شوند.

5. گروه پنجم؛ ناسالم‌ترین

مصرف انواع شیرینیجات، شکلات‌ها و کیک‌ها را باید در این رژیم به حداقل رساند و یا اصلا مصرف نکرد.

مواد غذایی ممنوع در رژیم اورنیش

با توجه به محدودیت‌هایی که در مورد انتخاب منابع پروتئینی در این رژیم وجود دارد، تاکیدی بر عدم مصرف گروهی از مواد غذایی در نظر گرفته می‌شود که شامل موارد زیر است:

  • زرده تخم مرغ
  • انواع گوشت قرمز مانند گوشت گوسفندی، گاو و بز و…
  • انواع گوشت ماکیان از جمله گوشت مرغ، اردک و بلدرچین و…
  • انواع گوشت آبزیان مانند گوشت ساردین، قزل آلا، میگو و صدف و…
  • مواد غذایی فراوری شده

بررسی نواقص و معایب رژیم اورنیش

نکات مهمی در مورد رژیم اورنیش به صورت مختصر بیان شد و تا حدودی با این رژیم و روندی که دارد آشنا شدید. اما نکته مهم در رابطه با انواع رژیم‌های غذایی به معایب آنها مربوط می‌شود.

مهمترین نقص و ایرادی که برای این رژیم می‌توان در نظر داشت به حذف منابع پروتئینی حیوانی مربوط می‌شود. در واقع حذف گوشت، برخی از اسید آمینه‌های ضروری را به بدن نمی‌رساند. حتی در این صورت برخی از انواع مواد مغذی مورد نیاز بدن نیز تامین نخواهد شد.

از طرف دیگر دریافت چربی سالم از منابع مختلف در این رژیم غذایی کم است و تنها 10 درصد نیاز بدن را تامین می‌کند. این موضوع بر خلاف گفته کارشناسان و متخصصین تغذیه است. زیرا به گفته آنها باید 20 الی 35 درصد کالری روزانه بدن از طریق چربی‌های سالم تامین شود. در غیر این صورت بدن فرد ممکن است با کمبود ویتامین‌های محلول در چربی مواجه شود.

علاوه بر این موارد، طبق تحقیقات انجام شده، پیروی از رژیم‌های گیاهی می‌تواند بدن را با کمبود زینک و کلسیم، ویتامین B12 و همینطور کمبود پروتئین و اسید آمینه‌های ضروری مواجه کند.

جمع‌بندی

رژیم اورنیش یک رژیم غذایی کاهش وزن است که می‌تواند سلامت بدن را نیز به همراه داشته باشد. این رژیم مزایا و معایبی به همراه دارد که در طول متن به آنها اشاره کردیم. بهتر است در نظر داشته باشید برای اینکه بتوانید کاهش وزن و در عین حال سلامتی بدن را داشته باشید، لازم است رژیم تنظیم شده برای بدن خود با در نظر داشتن شرایط بدنی را پیروی کنید. از این طریق آسیبی به بدن وارد نخواهد شد.

این مطلب توسط تیم تحریریه، از منابع مختلف گردآوری شده و صرفا جهت آشنایی شما با موضوع مورد بحث تنظیم شده است. هیچگونه تاکید یا رد در مورد این مطلب را تضمین نمی‌کنیم.

تیم تحریریه

مطالب تهیه شده توسط تیم تحریریه صرفا در جهت افزایش آگهی شما و دادن پاسخ های ساده ای که به دنبالشان هستید از بهترین سایتهای دنیا جمع آوری شده است و جنبه تخصصی و علمی ندارد، این مطالب به هیچ عنوان توسط دکتر یحیی پاسدار نوشته نشده است و توسط نویسنده های سایت نوشته شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×
مژگان عطایی Whatsapp chat